1350 социално слаби ще получават безплатно топла храна за тази зима в столицата.

За 14-та поредна година Столична община подписа договор за публично партньорство с БНП Париба, което осигурява над 100 хиляди евро в помощ на социално слаби и бездомни столичани.

Кметът Йорданка Фандъкова доволно постави подписа си под споразумението и увери, че работи активно и със столичната полиция и здравните заведения в града, за да подсигури, че никой няма да нощува по улиците тази зима.

Кметицата в трети мандат изтъкна, че общо над 3000 столичани в неравностойно положение ще бъдат подпомогнати през студения сезон и по два други проекта с европари и с помощта на МТСП.

От думите на Фандъкова стана ясно, че вчера е отворил врати нов кризисен център за настаняване на социално слаби. Той е вторият такъв за града, а първият е събрал 70 души само за една нощ.

Разчитаме и на гражданите да ни помагат, призова Фандъкова, като увери, че ще се работи по всеки граждански сигнал за бездомни хора.

Стана ясно и че ще има мобилна група към общината, която да посещава местата в града, за които се знае, че често се събират хора със социални проблеми. Ще им бъде помагано, няма да оставим без храна никого, гарантира Фандъкова.

Тя коментира кратко и проектобюджета на Столична община, който предстои да бъде приет. Той е реалистичен и балансиран, базиран на строга дисциплина и привличане на европари.