Дълга опашка от тирове блокира ГКПП "Капъкуле", съобщава БТА. Колоната се е образувала на турска територия. По информация от турски източници тя е дълга 16 км по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

Преустановената продажба на дизелово гориво е довела до задръстването, информират от турската регионална Дирекция за митници и търговия. Шофьорите на тирове пълнят резервоарите си в граничната зона, тъй като там дизелът се продава по-евтино.

Всички запази от дизелово гориво обаче са се изчерпали заради натовареността в края на седмицата. По информация от турските източници се очаква да пристигнат нови цистерни с гориво.

През уикенда пък митниците на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово" работят с по-малко персонал. Това също водело до забавяне на обработването на тировете. 7 км достига опашката при Лесово.

Турските шофьори са недоволни, тъй като дългите опашки са се превърнали в ежедневие. Оплакват се, че понякога са принудени да чакат повече от едно денонощие. Те отправиха призив към турските власти да вземат мерки.