17-годишен преби момче на 13, което е прието в Спешното отделение на болницата. Назначена е полицейска проверка, съобщи БНТ.

Бащата на пострадалото дете твърди, че научил за побоя случайно. Двете му деца са отведени от социални работници от дома им в Борово без съгласието на родителя, който се грижи сам за тях. В момента води дела, за да си ги върне обратно.

Какво се случва зад вратите на социалното заведение на ул. "Битоля" знаят само децата в него и персоналът. Отказват да говорят с журналисти, защото им е забранено. Социалните работници забраняват на бащата да снима сина си.

50-годишният мъж преценява, че не може сам да се справи със ситуацията и се обръща за помощ към Центъра за обществена защита.

Оказва се, че за пет деца в центъра се грижат четирима възпитатели, социален работник, детегледачка и психолог.

25-годишен отива на съд за физическо насилие върху жена

25-годишен отива на съд за физическо насилие върху жена

Той може да получи до 6 години затвор

Ръководството на Центъра за настаняване от семеен тип не приема случката като побой. Твърдят, че персоналът си е свършил перфектно работата и наказани няма да има.

А Александър попада в социалното заведение след като без разрешение прибира няколко вафли от съседен двор и ги разделя с приятелите си. Баща му решава да го накаже.

Версията на бащата е, че когато на следващия ден се връща от работа, децата му ги няма. От съседи разбира, че социалните работници са отвели Александър и сестра му Преслава.

Валентин казва, че не е родител, който не се грижи за децата си. Напротив. Има стабилни доходи, строи автомагистрали. Няма обаче собствено жилище, защото продал къщата си, за да осигури средства за лечението на сина си, който е с увредени лимфни възли. Преди години майката прогонва семейството си на улицата и предоставя правата за отглеждането на Александър и Преслава на бащата. 

Мъжът вече е завел дело срещу социалните служби, а Административният съд е отменил мярката за дъщеря му Преслава. Детето обаче все още не е вкъщи заради обжалване на решението.