През изминалото на денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 18 ранени , от които един с опасност за живота, съобщиха от МВР. За района на София са станали 133 леки и 7 тежки пътнотранспортни произшествия със 7 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места - частично заледени.

Пътните настилки на автомагистралите Тракия ,Хемус и Марица са сухи, на места мокри. Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете на магистралите.
Сняг вали на прохода "Шипка" и прохода на Републиката, както и в областите Габрово, Сливен , Шумен , Смолян , Разград и районите на Троян и Малко Търново.

В източната част от страната ще духа силен вятър, като в областите Добрич, Варна и Бургас е обявен „оранжев код" заради силни пориви от север-североизток.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че има сериозно задръстване на бул. „България" и бул. „Гоце Делчев", като очакваното забавяне там е 15 мин. Също толкова се чака на бул. „Цар Борис III" и бул. „Гоце Делчев". Над 10 минути повече ще пътувате и ако пътят ви минава през кръстовището на „Околовръстен път" и „Симеоновско шосе".