185 милиона лева ще бъдат усвоени за ремонт на пътната инфраструктура в Пловдивска област до края на 2009-та година, като от тях 125 милиона са предвидени за периода 2007-ма - 2008-ма година - съобщи областният управител Тодор Петков. С тези пари ще бъдат обновени 394 километра от пътната инфраструктура в областта.

Тодор Петков уточни, че половината от общо хиляда километра републикански пътища в Пловдивско са в изключително тежко състояние, други 250 километра се нуждаят от ремонт, а в добро състояние са само останалите 250 километра.

Шефът на Областното Пътно управление в Пловдив Паун Иванов каза, че в програмата за ремонт на пътната инфраструктура в Пловдивско за периода 2007-ма - 2008-ма година са включени 9 крупни обекта, съобщава радио Пловдив.

Средствата за тях са осигурени по оперативните програми от присъединителните фондове на Европейския съюз. Други 17 милиона лева са отпуснати по линия на споразумението между община Пловдив и държавата и с тях ще бъдат обновени 14 километра пътища в рамките на града - уточни Паун Иванов.