Две цистерни с газ закъсаха по пътя за Пампорово, съобщи БНР. Образувала се е колона от автомобили.

Камионите са били абсолютно неподготвени за движение в зимни условия, заяви заместник - областният управител Адриян Петров. Няколко часа продължават усилията на екипите, за да възстановят нормалния трафик на движение.

След изтеглянето на цистерните се очаква да отпадне ограничението за движение на автомобилите с вериги.

Най-сериозно остава положението в община Баните, където има прекъснат кабел и електропровод, в следствие на което 8 населени места са без ток.

Снегът парализира част от страната
Обновена

Снегът парализира част от страната

Над 1200 машини почистват пътищата в страната

В Златоградско и Девинско се очаква всеки момент електричеството да бъде включено. Бедстващи хора и непроходими пътища в Смолянска област няма. На Пампорово новата снежна покривка е 70 см.

Остава тежка обстановката и в планинските села на територията на община "Родопи". Снежната покривка на места там е близо два метра. Все още непроходими са пътищата към селата Бойково, Лилково и Ситово.

Непроходим е и главният път за село Скобелево. Без ток от вчера са селата Бойково, Дедово и Ситово. Аварийните екипи очакват разчистването на пътя, за да стигнат до повредените участъци.

Вече са отстранени авариите от падналия сняг в Тополово и Леново, без ток е само село Мостово, където в момента работят екипи, съобщи зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.

Снегът затруднява и Български пощи

Снегът затруднява и Български пощи

При необходимост от конкретна информация, да се обаждат на публикуваните в сайта