Три инцидента по плажовете са станали във Варна, въпреки предупредителния червен флаг заради силното вълнение.

Припомняме, 11-годишно момче от Сливен беше спасено в морето до плаж в курорта "Златни пясъци".

Детето е влязло във водата в близост до зоната с джетовете, които са оградени с плаващи малки шамандури и поради силното вълнение, инструкторът започнал да ги вади на брега.

Когато мъжът се качил на джета, е дошла внезапно силна вълна, която е тласнала джета към брега и е ударила момчето.
Пострадалото дете е откарано за по-пълни изследвания в шоковата зала на болницата "Света Анна", съобщи управителят на "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

В курорта "Свети Константин" при жълт флаг силна вълна е отнесла 13-годишно момче от Русия под моста до хотел "Марина", съобщи БНР.
Двама негови приятели се хвърлили в морето да го спасяват, но не успели и повикали спасителите. Медицинският екип е установил, че младежите не са пострадали сериозно.

Третият инцидент е свързан с 23-годишна жена от Карлово, която при червен флаг е влязла в морето до един от плажовете в курорта "Златни пясъци". Силната вълна я е завъртяла и я е ударила по рамото, което е силно контузено.

Жената се е оказала хроничноболна и е припаднала, тя е откарана в болница за изследвания.
Заради инцидентите при забранителен червен флаг д-р Иван Иванов отново апелира за по-голяма отговорност от плажуващите, както и от концесионерите на плажовете.