Emaxpress
Общо 6000 деца са били класирани при днешното първо класиране за прием в детските градини в София от септември, съобщи Столичната община.

Класирането е извършено под граждански контрол.

След класирането са останали свободни 160 места, които ще бъдат разпределени на 1 май, предаде БиТиВи.

Списъците на всички класирани деца от утре ще бъдат оповестени на интернет страницата на системата за детските градини - www.kg.sofia.bg, във всяка детска градина, както и всички родители записани в информационната система, ще получат съобщение по електронна поща, дали детето е класирано или не.

Към момента формиралият се недостиг е от около 2000 места за първа група, около 1000 места за втора група и около 200 места за трета група. За подготвителна група има и свободни места.

Очаква се недостигът на места основно за първа група да намалее, заради планираното осигуряване на нови 2200 места в детски градини.

Записването на класираните деца започва от 26 април на място в детската градина. Срокът за записване е двуседмичен. Родителите, използвали за класирането на децата допълнително предимство по критериите за прием, е необходимо да го удостоверят с документ.