Общинските съветници от Антон на свое извънредно в късния следобяд днес взеха решение дните за траур да бъдат осем - колкото са жертвите на трагедията от Охридското езеро, съобщи Радио Ауреа. 

Днес е първият от траурните дни в общината, дала най - много жертви , сред които и брат и сестра, а също и семейна двойка.

Община Антон поема всички разходи по погребенията на осемте загинали, като поклонението пред тленните им останки ще се състои във фоайето на читалището в Антон.

Общинските съветници и кмета на общината са се срещнали и с оцелелите от трагедията, за да чуят техните нужди и да им предложат на тях, и на семействата на пострадалите, нужната помощ и подкрепа, включително и от психолози, които да им осигурят професионална помощ за преодоляване на травмите от преживеният ужас.

Тъй като детето на едната от загиналите жени е на училищна възраст, десетгодишно, общинските съветници днес решиха Община Антон да поеме разходите по приготовлението на детето за първият учебен ден и снабдяването му с помагала и всичко необходимо за училище.

Утре представители на семействата на загиналите ще заминат с правителствен самолет за Македония, поради изискване на тамошните власти членове на семействата да индентифицират телата на загиналите.