Министърът на туризма Николина Ангелкова се зарече, че няма да допусне строителството на заведението в курорта "Лозенец", заради което местните жители излязоха на протест.

"Вчера направихме извънредна проверка в Лозенец във връзка със сигнала на местните жители, които са абсолютно прави. Там не трябва да има заведение и няма да допуснем да има", категорична бе Ангелкова.

По думите й, трябва да се спазват изискванията и това важи за всички. "Ще бъдем безкомпромисни", се закани ресорният министър.

Припомняме, днес жителите на Лозенец излязоха на протест срещу изграждането на заведение на територията на спорен имот в курорта

Лозенец протестира срещу строежа на заведение на централния плаж

Лозенец протестира срещу строежа на заведение на централния плаж

Заплашиха, че ще запалят постройката, ако бъде завършена

Поводът за протеста дойде в края на миналата седмица, когато жителите на курорта се обявиха против изграждането на заведение на централния плаж. Тогава беше установено, че Министерството на туризма е отдал въпросния терен под наем за срок от 5 години, като теренът бил отдаден като плаж. Според местните жители обаче този терен винаги е бил поляна, а не плаж. Теренът бил и една от забележителностите на курорта.

Обявиха търг за наем за плажа "Бургас-Север"

Обявиха търг за наем за плажа "Бургас-Север"

В момента плажа е неохраняем, но няма да остане без стопанин

По отношение на неохраняемите плажове Ангелкова обяви намерението си да промени заповедта и те ще намалеят от 103 на 93 плажа. "Успяхме да възложим "Поморие-централен". Днес се провежда търга за "Бургас-север", така че предстои до края на деня да разберем има ли наемател, който е дал някаква цена за стопанисване на плажа през този сезон", коментира Ангелкова.

Командироват 770 полицаи по Южното Черноморие

Командироват 770 полицаи по Южното Черноморие

Плажните ивици - с денонощно осветление

Мобилните групи, които ще функционират по време на целия летен сезон, ще следят непрекъснато и няма да се допусне да се нарушава законовото правило, което забранява строителните и монтажните дейности след 15 май.