Ремонтът на платното за Пловдив при виадукта при 20-и километър на АМ "Тракия" приключи три дни предсрочно. Движението по съоръжението ще се осъществява в нормален режим от 16.30 часа днес, похвалиха се от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в почивните дни ще се улесни.

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо и да не се затруднява движението в активния летен сезон, уверяват още от агенцията.

АПИ показва ремонтите на АМ "Тракия" с дрон

АПИ показва ремонтите на АМ "Тракия" с дрон

Уверяват, че ремонтите на виадуктите ще приключват до края на месеца

На виадукта при 20-ти км, с дължина 400 м, са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова шумяща маркировка. Ремонтът на долното строене на виадукта ще продължи, без това да пречи на трафика.

Ремонтът на съоръженията при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, завършва в началото на следващата седмица. За улеснение на движението в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

АПИ въвежда нова регулация за движението през Владая

АПИ въвежда нова регулация за движението през Владая

Тя ще важни за летните месеци