Движението по път I-1 през Владая ще се регулира с ръчен реверс, докато не се изгради постоянен такъв. Това съобщи Иван Досев, член на УС на АПИ след среща с инициативните комитети от село Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая.

Досев очаква постоянният реверс да се изгради до края на настоящата година. Реверсивното движение на път I-1 през Владая ще се въвежда в дните с интензивен трафик. Той ще се регулира в сутрешните и вечерните часове, уточни той.

Досев допълни, че по този начин времето за преминаване се намалява с 20-30 минути, което не е малко за такъв кратък участък. Той увери, че е нямало предложения реверсивното движение на пътя да бъде премахнато.

От своя страна кметът на район "Витоша" Теодор Петков посочи, че с инициативните комитети са се разбрали и поели ангажимент всички да направят едно обществено обсъждане на това реверсивно движение, тъй като има увеличение с около 3500 коли на ден по пътя.

По думите му цялото това движение натоварва изключително много улиците по кв. "Княжево" и предизвиква недоволство от страна на живущите по казуса.

Петков уточни, че общественото обсъждане ще се проведе през август и на него ще присъстват жители на населените места, както и Инициативните комитети.

Председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов поясни, че въпреки договореното днес, жителите от Драгичево ще излязат край пътя, без да блокират и затрудняват движението по Е-79.