Над 5 000 превозни средства дневно преминават през участъка на пътя Кърджали - Маказа край село Загорско, където лидерът на ДОСТ Лютви Местан претърпя тежка катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, а други трима бяха ранени. Отсечката е пусната в експлоатация през 2014 г. Досега обаче в района на кръстовището не е имало пътни инциденти, посочват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Те подчертават, че въпросното кръстовище е проектирано и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба. По тази причина от Агенцията призовават всички експерти от неправителствения сектор и медиите да се въздържат от разпространяването на необосновани и неверни твърдения.

Обвиниха Местан за катастрофата и го пуснаха под гаранция
Обновена

Обвиниха Местан за катастрофата и го пуснаха под гаранция

Той престоя в ареста 24 часа заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе

Проектът за пътна сигнализация е изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от "Пътна полиция", уверяват те.

Припомняме, пътният инцидент стана около 13.30 часа в неделя на разклона за село Загорско и при него загина 6-месечно бебе, а 9-годишно дете и 28-годишна жена бяха ранени. Предполага се, че колата на Лютви Местан е излязла на главния път, отнемайки предимството на автомобила, в който са пътували пострадалите.

Партийният лидер прекара 24 часа в ареста, а вчера му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, след което беше освободен под парична гаранция от 10 000 лева. Беше му наложена и забрана да напуска страната.

Лютви Местан в тежка кастрофа край Момчилград, загина бебе на 6 месеца

Лютви Местан в тежка кастрофа край Момчилград, загина бебе на 6 месеца

Свидетели разказват, че в едната кола е бил Лютви Местан