Възможно е спиране на движението докато се почисти и се подобрят метеорологичните условия, ако има силен вятър и снегонавявания.

563 снегорина са почиствали републиканските пътища през нощта, съобщиха от АПИ. От пътната агенция съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и съобразена скорост и дистанция.

Снегорините на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват срещу заледяване и хлъзгавост.

Жълт код за потенциално опасно време за снеговалежи и силен вятър е определен за 6 области в Североизточна България - Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Варна и Шумен. Прогнозата на метеоролозите е за понижение на температурите и превалявания от сняг.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Зимата се завръща, жълт код за силен вятър в цялата страна

Зимата се завръща, жълт код за силен вятър в цялата страна

Преди обяд валежите от сняг в източната половина ще спират

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.