Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител за провеждане на одит по пътна безопасност на Северната скоростна тангента.

Оферти могат да бъдат подавани до 25 ноември т. г., а обществената поръчка е за 16 000 лева.

Строежът на Северната скоростна тангента с дължина 16,5 км е финансирано със средства от оперативната програма "Регионално развитие" (2007 - 2013 г.). До момента одити по пътната безопасност са проведени на фаза "технически проект" през 2014 г. и преди въвеждане на пътя през 2016 г. Предстои и одит при въведен в експлоатация участък.

Целта на Северната скоростна тангента е да изнесе транзитния трафик извън София

Целта на Северната скоростна тангента е да изнесе транзитния трафик извън София

Възстановяват парите на шофьорите, платили двойно за винетка

Обект на одита ще бъдат 6-те активни ленти за движение и 2-те ленти за принудително спиране на скоростната тангента, а също и прилежащите 20 големи съоръжения и 5 пътни възела. Ще бъде прегледана и техническата документация на обекта.

Обследването на трасето на Северната скоростна тангента, пътните връзки и съоръженията ще се извършва както през деня, така и по здрач, както и при различни климатични условия. Ще бъде направен преглед на информацията за настъпилите катастрофи от въвеждането в експлоатация на обекта до момента, за да се изяснят проблемите, свързани с безопасността на движение.

Част от Северната тангента пропада само три години след откриването й

Част от Северната тангента пропада само три години след откриването й

От АПИ успокояват, че падащите панели не са носещи елементи