Болничен асансьор с 8 души пропадна във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Една жена е пострадала.

Инцидентът се случил днес около 14.00 часа. Общо осем души пропаднали в шахтата с един от асансьорите в болница "Света Анна" в града.

Все още се изяснява състоянието на пострадалата жена - тя се оплаквала от болки в краката.

На място тече разследване за установяване на обстоятелствата около инцидента.

По предварителна информация асансьорът бил с товароподемност от 500 кг. След като потеглил, той пропаднал надолу с около 60 см.

С помощта на служители от Гражданска защита били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко потеглил нагоре с още двама души и спрял на последния етаж на болничното заведение.

По случая е образувано досъдебно производство.

Трима работници пропаднаха в асансьор в Бургас
Обновена

Трима работници пропаднаха в асансьор в Бургас

С различни наранявания са от стъклата, които превозвали

Припомняме, повече от 8 години се точи делото за търсене на отговорност по случая с пропадналия асансьор в "Майчин дом" в София.

Случаят е от 2 март 2010 г., когато в сградата на софийската болница пропадна асансьор с 12 души. Сред пострадалите бяха 8 бременни жени, акушерка и мъж.

След инцидента бе назначена петорна експертиза.

Само преди дни стана еше отсъдено, че всички подсъдими за падналия асансьор в "Майчин дом" са признати за виновни, но няма да лежат в затвора. На тях им е наложена им административна санкция по 3 000 на всеки, но са освободени от наказателна отговорност по член 78а от НК.