Автобус на градския транспорт в София се заби в дърво. Инцидентът е станал в столичния комплекс "Младост 2", в близост до метростанция "Балан". 

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 17 часа.

По информация на bTV на шофьора му прилошава преди инцидента. По предварителна информация са пострадали трима възрастни и едно дете. Възрастните са откарани в ИСУЛ, детето и майка му - в "Пирогов". Всички те са пътували в автобуса, няма тежко пострадали, съобщиха от СДВР.

Линейки бяха изпратени към мястото на инцидента. Изпратени са и две пожарни.

Има нанесени щети и по два автомобила, които са били паркирани и в тях не е имало хора.

Снимка 588328

Източник: БГНЕС

 

По информация на Нова телевизия осем пътници са леко пострадали при катастрофата на автобус от градския транспорт на София в дърво. Трима са най-тежко пострадалите, сред тях е и шофьорът на автобуса. Те с в болница "Св. Анна". Други четирима пътници са в "Пирогов" - три жени и дете. Един човек е трябвало да отиде в ИСУЛ, но е отказал лекарска помощ.

Медиците от "Св. Анна" преглеждат шофьора, те се съмняват, че той е получил инфаркт. Другите двама в болницата са с охлузвания, без опасност за живота.

Шофьорът на автобуса е на 60 г. от 6 години е служител на столичен "Автотранспорт". Не е бил претоварен, в рамките на дните на 17 и 18 е бил в почивка. Започнал е работната си смяна от 14 часа.

Това е нископодов автобус, при рязко спиране е нормално да се получат наранявания, уточняват специалисти по пътна безопасност.

Пътниците са били извозвани включително с лични автомобили.

Булевардът ще остане затворен до късно вечерта.