София да е още по-атрактивно място за бизнеса. Това поиска КРИБ на среща с главния архитект на София Здравко Здравков.

Искаме в София да има инвестиции и ние да влагаме инвестиции, заяви заместник-председателят на КРИБ Димитър Димитров. Бизнесът е съгласен ако трябва да се повишат и таксите в името на тази цел. Искаме и да подкрепяме, подчерта Димитров и увери главния архитект, че бизнесът е с него.

Здравко Здравков на свой ред сподели, че заварил "арестувани преписки" и много проблеми " на трупчета". Искам ясни правила за всички, подчерта главният архитект на София. Той призна, че за една година начело на градоустройството в столицата, среща много големи предизвикателства.

Всички ПУП-ове да бъдат свързани с географската информационна система (ГИС), обеща Здравков.

Граждани искат София да е втори Брюксел за Източна Европа

Граждани искат София да е втори Брюксел за Източна Европа

След председателството да продължи да играе ролята на център

Трудна била комуникацията с районните кметства, но той се справил и е уверен, че полека-лека нещата работят, успокои той КРИБ.

Бизнесът от него очаквал прогнозируемост и стабилност. Затова главният архитект е за ясни правила. Ще намерим правилния път, категоричен бе Здравко Здравков.

Намираме правилните пътища с езика на разума, подчерта той. София да е град, в който на първо място да е пешеходецът, е амбицията му. Столицата не бива, по думите му, да е град, в който цар да е автомобилът.

Към 2020 железницата трябва да се превърне в градска железница, иска още архитект Здравков. Проблем, с който той се сблъсква, е презастрояването в някои столични райони, за което ще търси решение.

Закон за устройство на София, подготвя още Здравко Здравков. Подготвя се и наредба за рекламните площи в столицата.