Без инциденти протече акцията по премахването на незаконни обекти в курортен комплекс Слънчев бряг, съобщи зам.-областният управител на Бургас Златко Димитров, цитиран от БНР.

Изпълнителният директор на дружеството Мария Михалева, заяви, че хотели не са премахвани. Основно днес бяха премахвани временните преметсваеми обекти като павилиони, магазини, будки и всякакви други обекти, които загрозяват цялостната визия на комплекса, подчерта Михалева.

По думите й не е ставало въпрос за премахването на хотели, тъй като след всички направени през лятото проверки относно лицензиите и категоризацията им, е станало ясно, че няма незаконни хотели.

Припомняме, миналата седмица част от хотелиерите, на чиято територия има незаконни временни обекти, започнаха събарянето им. Много от доброволците обаче още тогава изразиха съмнение, че вероятно акцията ще подмине "определени" техни колеги.

Дали ще се оправдаят прогнозите им за "наши и ваши" ще стане ясно в края на седмицата от действията на несебърска община.