Кметът на София Йорданка Фандъкова обеща да санкционира фирмата, която почиства снега в най-големия столичен жилищен комплекс - "Люлин", съобщи bTV. Причината е зле свършена работа в понеделник, 26 февруари.

"Вчера специално съм поискала да не се заплащат обработките в "Люлин". Там не се справи фирмата, определено. За несвършена работа ние не плащаме", каза Фандъкова.

160 снегорина и над 1000 души са включени в почистване на града. Към 7 часа градският транспорт върви навсякъде, освен от Банкя до Клисура. Чистят се спирки и подлези, започва премахването на снега и от тротоарите, каза Фандъкова.

Снегорини ще влизат и в основни улици по кварталите, но приоритет ще са тези пътни артерии, които се използват от обществения транспорт. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".

Столичният кмет призова шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни: "Моля всички да имат предвид, че се очаква да вали до обед. Довечера отново се очаква да започне да вали".

В кризисни центрове са спали 198 хора без дом. Те ще останат там и днес.