Въвежда се временна организация на движение във връзка с церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев, съобщават от Столична община.

Официалната церемония ще се проведе на 22 януари пред паметника на Незнайния воин.

От 08.00 до 19.00 часа утре се осигурява паркирането на туристическите автобуси на паркинга на "Св. Александър Невски", северната дъга между ул. "Дунав" и ул. "11-ти август".

От 08.00 часа утре до приключване на мероприятието в неделя се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионната техника на Българска национална телевизия на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", до тротоарното пространство.

Без дронове на церемонията по встъпване в длъжност на Радев

Без дронове на церемонията по встъпване в длъжност на Радев

НСО ще проверява за оръжие

За същия период се забраняват и престоят и паркирането на пътни превозни средства на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", пространството между храм-паметник "Ал. Невски" и Светия синод. Изключение отново се прави за телевизионната техника.

От 07.00 до 12.30 часа в неделя се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, с изключение на автомобилите, ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад "Св. Александър Невски" и площад "Николай Гяуров". Ще бъде закрит базарът за художествени произведения.

От 08.00 до 12.30 часа в неделя се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки: по ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски"; по ул. "11-ти август" между ул. "Врабча" и ул. "Оборище"; по ул. "Московска" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "Дунав" между ул. "Оборище" и ул. "Врабча"; по ул. "Париж" между ул. "Московска" и ул. "Врабча".

От 11.30 до 13.00 часа същия ден се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител".

От общината допълват, че столичната полиция осигурява постове за контрол и регулиране на движението.