Граждани с обемисти багажи няма да бъдат допускани на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев. Причината е, че е невъзможно на място да бъде организирано съхраняването им, съобщават от пресцентъра на МВР.

Органите на реда уверяват, че са предприети мерки за охрана на обществения и сигурността. Церемонията ще се състои на 22 януари от 11.00 часа на площад "Св. Александър Невски".

Блокират центъра на София за встъпването в длъжност на Радев

Блокират центъра на София за встъпването в длъжност на Радев

Въвежда се организация на движение

Служителите на Националната служба за охрана (НСО) ще проверяват за огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

От МВР напомнят на гражданите, които планират да присъстват на церемонията, че е забранено внасянето на огнестрелно и хладно оръжие, както и други предмети, които биха застрашили обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Забранява се посещението на хора в нетрезво или неадекватно състояние, както и да се използват предмети, които предизвикват силен шум.

На нарушителите ще бъдат съставени актове, предупреждават още от полицията.

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Имате една седмица, се обърна новоизбраният президент към депутатите

Представителите на медиите, които ще отразяват събитието, ще бъдат проверявани посредством временен КПП. Той ще бъде организиран на ул. "Париж" и ул. "Шипка". Журналистите трябва да са пристигнали и заели местата най-късно до 10.15 часа. Те ще трябва да представят пред служителите на НСО валидна журналистическа карта и документ за самоличност.

От МВР подчертават, че използването на дронове в района на провеждане на церемонията не е желателно. Причината е, че съществува риск от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

За гражданите, които желаят да станат свидетели на церемонията пред Паметника на Незнайния воин, са определени две места. Едното е тротоарът на ул. "Оборище" срещу паметника на Цар Самуил, а второто пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Гражданите ще се проверяват на два пункта - на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец" и при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Те също трябва да заели места най-късно до 10.15 часа.