Цех в Айтос пламна с коронавирус, съобщават от "24 часа".

Заразени са общо 49 души.

Други четирима пък са заразени във вътрешното отделение на айтоската болница.

Новите случаи на COVID-19 в Бургаска обаст са общо 64. Освен тези в Айтос има 6 случая в Бургас, а останалите са в Карнобат и Руен.

По данни на РЗИ-Бургас активните случаи на заразата за областта са 350 от общо 782 потвърдени случаи от началото на пандемията. 423 пациенти вече са излекувани, а 9 са починали.

216 нови случая на коронавирус, рязко нарастване в Бургас

216 нови случая на коронавирус, рязко нарастване в Бургас

Направени са 3302 теста...

Днес стана ясно, че кметът на Бургас Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването освен УМБАЛ-Бургас и общинската белодробна болница да бъдат включени и други болници в града в обслужването на пациенти с коронавирус чрез сключване на договори с НЗОК.

Причината е, че болниците в Бургас обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти са настанени в инфекциозното отделение в УМБАЛ, 26 - в общинския диспансер за белодробни болести, а 4 - в инфекциозното отделение в Айтос.

Николов посочва, че легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за за бъдеща вълна чрез разширяване на мрежата от болници, обслужващи пациенти с COVID-19.

Припомняме, на фона на усложняващата се ситуация в Бургаско по-рано днес здравният министър обяви, че у нас няма здравна криза и хората трябва да са спокойни.

Костадин Ангелов: Няма здравна криза у нас

Костадин Ангелов: Няма здравна криза у нас

Болниците са осигурени, лекарите - изморени