Моят фаворит за град Русе на предстоящите местни избори е бившият ръководител на Службата за борба с организираната престъпност Ваньо Танов и предполагам, че той ще спечели.

Това каза неформалният лидер на партия ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Той обясни, че първата точка в програмата на ГЕРБ е именно борбата с корупцията и престъпността, а също и сигурността на гражданите.

По думите на Борисов не е редно Танов да използва информацията, с която разполага заради предишните длъжности, които е заемал.

„Той не бива да се превръща в говорител в момента на това, което знае. Факт е обаче, че седмици наред аз задавам един въпрос на премиера и той бяга от него - Къде са тези 20 - 25 млрд. лв. от сивия сектор в икономиката, какви са мерките в момента, които взимат и по-точно защо няколко години от неговото управление парите от акцизите за алкохол, цигари са толкова малко в държавния бюджет, а в същото време се оплакват, че нямат пари." заяви Бойко Борисов и допълни: 

Тези въпроси, няма да крия, че Танов ги е споделил с мен и аз ще продължавам, като лидер на партията, да питам премиера за мерките", каза в заключние неформалиният лидер на ГЕРБ.

Припомняме, на 17 юли главен комисар Ваньо Танов депозира официална молба за напускане на поста директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност".