Бракониер с вече 5 съставени акта са заловили горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - София.

Поредното му нарушение е констатирано в землището на село Огоя, община Своге в момент, когато е претоварвал незаконната дървесина от един на друг товарен автомобил.

Когато проверяващите са поискали документи, с които да се докаже законния произход на материала, шофьорът на един от автомобилите побягва с камиона в посока Ботевград.
По-късно с помощта на полицията нарушителят е открит и задържан.

Това е шестата по ред бракониерска проява на лицето за последните няколко години, която инспекторите засичат. На него са му съставени вече 5 акта по Закона за горите за съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка и неизпълнение на разпореждане на контролен орган.

Вчера инспекторите са задържали товарните автомобили и 15 куб.м. незаконна дървесина.

По време на същата акция в землището на село Огоя е задържан и трети камион, натоварен с 10 куб. м дърва за огрев, без контролни марки и превозен билет.

За последните десет дни горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София са задържали 50 куб. м дървесина, 6 моторни превозни средства, едно ремарке, два бензиномоторни триона. Съставени са 25 акта за нарушения по Закона за горите.