Буяр Османи, външният министър на РСМ, вече е в "Пирогов", за да посети пострадалите при тежката катастрофа. Пред медиите той каза, че екскурзията с автобуса е била организирана от агенция в Скопие и се очаква хората, пътували в автобуса, да са от този град и региона.

Потвърди, че е имало над 10 деца и много млади хора, които са пътували. Османи уточни, че този уикенд в македонската страна е имало празник - велики понеделник и връзката е организирана в тази връзка и заради почивния понеделничен ден.

И служебният премиер Стефан Янев е в спешната болница "Пирогов". Директорът на лечебното заведение проф. Иван Поромански, началникът на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия проф. Мая Аргирова и началникът на Клиниката по травматология проф. Диян Енчев са информирали премиера, че състоянието на пациентите е стабилно, те са контактни и без опасност за живота.

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“
Обновена

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“

7 души са настанени в "Пирогов"

Министър-председателят разговаря с пострадалите като изказа своето дълбоко съчувствие за ужасния инцидент и им пожела бързо възстановяване.

Пострадалите не са български граждани, шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в Отделението по изгаряния на "Пирогов".