Част от стената на средновековната крепост "Баба Вида" се е срутила, а образувалата се дупка създава риск от пропадане на цялата стена.

За това алармира депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов във Фейсбук профила си. Той бил потърсен за съдействие от притеснени граждани, по думите му.

Иванов изтъква, че отговорност за управлението и съхранението на един от най-значимите паметници на култура носи община Видин.

В тази връзка депутатът призовава кмета незабавно да инициира създаването на междуведомствена комисия, съвместно с експерти от Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство. Тази комисия да установи състоянието на обекта и да изготви доклад с препоръки относно необходимите укрепителни, реставрационно-консервационни и ремонтни работи, апелира още Любен Иванов.

Той посочва, че вече е информирал областна управа на Видин, както и представители на Министерството на културата. Иванов увери, че поема ангажимент да съдейства с всичко, което е необходимо, за да бъдат предприети необходимите действия в най-спешен порядък.