В разгара на лятото Столична община продължава с плановите ремонти. От 11-ти август предстои ремонтът на "Орлов мост".

Ресорният заместник-кмет Евгени Крусев, който инспектира подмяната на осветлението на бул. "България", коментира пред журналисти, че "Орлов мост" няма да бъде затварян цялостно. В момента се подготвя организацията на движението съвместно с "Пътна полиция".

Ремонтът ще струва на Столична община около 200 хиляди лева. "От тази събота вече започна работа по бул. "Монтевидео" с неговото разширение. Това, което предстои и може би ще затрудни хората в известна степен това е ремонтът на Орлов мост, който планираме", посочи Крусев.

Новото осветление на бул. "България" спестява по 80 хил. лв. годишно

Новото осветление на бул. "България" спестява по 80 хил. лв. годишно

Осветлението ще е готово до края на месец септември

Той увери, че ремонтът ще започне петък вечер и ще трае шест дни. Тоест на 17 август "Орлов мост" трябва да е с нова настилка. "Тя ще бъде положена заедно със специални мрежи, така че да се гарантира в максимална степен устойчивостта на тази настилка", увери още ресорният зам.-кмет.

Ремонтът на "Орлов мост" ще включи цялостно преасфалтиране, както на самото кръстовище, така и на няколко десетки метра от бившия хотел "Плиска", където също били констатирани нагъвания на самата настилка. "Там, където има такива нагувания асфалтът ще бъде фрезован в дълбочина, ще се положат няколко пласта асфалтова настилка с полимерно модифициран бетон, който да може да задържи настилката под натиска на тежките превозни средства, които минават оттам", обясни още Крусев.

Фандъкова обеща 50 нови детски площадки тази година

Фандъкова обеща 50 нови детски площадки тази година

Ремонтират инфраструктурата на столицата с 10 мащабни проекта

Столична община продължава с плановите ремонти. Крусев уверява, че повечето от тях ще приключат до 15-ти септември. Но има и такива, които ще продължат. Такъв е и ремонтът на булевард "Дондуков", който остава затворен до края на октомври. Той информира още, че сега приключва процедурата за избор на изпълнител за преасфалтиране на платната между "Черни връх" и кв. "Бояна" на бул. "България". "Продължаваме да сме в преговори дали ще бъде отпуснато финансиране за част или за цялата отсечка на булеварда", каза още Крусев.