Зам.-кметът на Столичната община Евгени Крусев провери ремонтните дейности на осветлението на булевард "България". След проверката Крусев коментира пред журналисти, че осветлението се подмяна цялостно, а стойността на проекта е 630 хиляди лева.

Частично затварят "Орлов мост" за ремонт

Частично затварят "Орлов мост" за ремонт

От 11 до 17 август

Така до края на септември се очаква да приключи подмяната на осветлението на булеварда до Околовръстния път. Ще бъдат подменени над 1 000 осветителни тела от булевард "Черни връх" до резиденция "Бояна".

"Новите тела са с лед технология, която ще спести значителни средства за електроенергия. Ако до момента на годишна база за булевард "България" са се плащали около 115 хиляди лева за електричество, след подмяната на осветителните тела ще се плащат около 34 хиляди лева на година", заяви Крусев.

Той допълни, че спестените средства от около 80 хиляди лева на годишна база отново ще бъдат разходвани за закупуване на нови осветителни тела в други части на София. "Този обект, може би е най-значимият в областта на уличното осветление, тъй като е и най-голям. Булевард "България" е един от основните столични булеварди и освен, че ще ни бъде по-светло, ще бъде и по-евтино като електроенергия, която ще се заплаща", обясни Крусев.

Фандъкова: От гражданите зависи разширяването на сините и зелени зони в София

Фандъкова: От гражданите зависи разширяването на сините и зелени зони в София

Кметът на София представи екипа, който ще разработи дългосрочната Визия за София

Зам.-кметът заяви и че към момента е приключило изграждането на осветлението около Централна гара. "Осветлението беше неефективно", коментира той. По думите му това е бил другият голям инвестиционен проект. Столична община продължава с изграждането на уличното осветление и в по-малките улици на София.

Относно искането за поставяне на улично осветление от страна на жителите на Владая, Крусев коментира, че в тази част - то е в правомощията на Агенция "Пътна инфраструктура". "Ние реално бихме могли да проведем преговори с тях и да анализираме колко би струвало и как би могло да бъде изградено такова осветление, но то трябва да бъде изградено и финансирано от "Пътната агенция".

Протест затваря входа на София откъм Владая в 17 ч.

Протест затваря входа на София откъм Владая в 17 ч.

Искат обществен транспорт, светофарна уредба и осветление

Крусев посочи, че поддържат пряка връзка с Инициативния комитет във Владая от края на миналата година. "На база на техните искания, които бяха поставени още тогава, се взеха някои решения, които подобриха тяхното транспортно обслужване", коментира той. Така в отговор на исканията на жителите е бил разкрит пункт за продажба на билети, освен това е била разкрита транспортна линия №58.