Председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов и заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет от социалистите Иван Таков внесоха питане до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Въпросите на социалистите са относно икономическата рамка на масовия градски транспорт в столицата за 2017 г.

Рамката беше приета с голямо закъснение, изъкна Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм.

Въпросите към Фандъкова са ориентирани и във връзка с повишаването на цената на билета за еднократно пътуване с 60%. Прогнозите бяха, че това ще доведе до повишаване на бюджета на ЦГМ и на този на общинските транспортни дружества.

И тази година Група 5 ще умува дали да подкрепи бюджета на СО

И тази година Група 5 ще умува дали да подкрепи бюджета на СО

Мицов: Работата в общинския съвет като участие в шоуто на Къци Вапцаров

Предвид предстоящото обсъждане на бюджет 2018 на Столична община и преценката за нужните разходи за масов градски транспорт, социалистите питат Фандъкова какви са приходите и разходите на ЦГМ по видове източници и пера.

Сред въпросите е и "Какви са сумите и процента на изпълнение на плащанията по заема от ЕБВР, договорите с общинските транспортни оператори, както и договорите с частните транспортни оператори към 31 октомври 2017 г."?

Паргов и Такова се интересуват и кога ще бъде готова икономическата рамка на масовия градски транспорт за 2018 г. оказва се, че бизнес плановете на транспортните дружества са представени в Столична община през октомври тази година.

Социалистите питат Фандъкова дали икономическата рамка на масовия градски транспорт ще бъде основа за планиране на средствата в бюджета на общината.