Пропадащ мост откъсна няколко села от най-близкия град Полски Тръмбеш, съобщава БНТ.

Наложена ее забрана за преминаване по съоръжението над река Янтра. Движението в района е ограничено и се регулира с пътни знаци. Въпреки това обаче по моста продължават да преминават автомобили и дори училищни автобуси. Много от жителите на селата Каранци, Орловец, Виноград и Лозен предпочитат да рискуват по прекия път, вместо да заобикалят по обходни маршрути.

Обиколният маршрут е през Драганово и Поликраище. Това обаче удължава със 70 километра пътя до Полски Тръмбеш от село Каранци.

Жители на село Каранци недоволстват заради опасен мост

Жители на село Каранци недоволстват заради опасен мост

Имали обещание за ремонт, но той така и не е започнал

За жителите на Орловец и Каранци е осигурено и алтернативно трасе, което обаче минава по черен път и удължава разстоянието до общинския център Полски Тръмбеш над 5 километра.

От Агенция "Пътна инфраструктура" посочват, че ремонтът на моста ще започне при подходящи метеорологични условия, защото ще се работи в коритото на реката.

Ще бъдат укрепени основите на моста, също така ще се подобри хидроизолацията и отводняването. Предвидени са нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи и предпазни парапети.