В памет на Николай Чивиев, който беше жестоко убит в петък на строящата се отсечка на автомагистрала „Струма", община Симитли обяви днес Ден на траур, съобщи БНР.

Основният заподозрян за убийството е Емил Чачев - Ембака. По неофициална информация се издирва и втори мъж, за който се предполага, че му е помогнал при убийството. Първоначално се съобщаваше за четирима души.

47-годишният служител на фирма "Агромах", която изпълнява участъка на магистралата от Сандански до Кулата, е отговарял за охраната на трасето, по което се полага асфалтовата настилка.

Около 13:30 часа в петък лек автомобил, в който по предварителна информация е имало двама души, се е опитал да премине през забранения за движение участък. 47-годишният служител догонва нарушителите със служебния автомобил и при завъртане двете коли леко се удрят.

Чивиев се опитал да им обясни, че не могат да преминат, въпреки това той е нападнат и жестоко пребит. Удар по главата с твърд предмет се оказал фатален.

Според управителя на на фирмата Методи Бачев, който е роднина на убития, преди да постъпи на работа, Чивиев е служил 17 години във Френския легион.

Погребението на Николай Чивиев ще бъде в столицата. Община Симитли, откъдето са родителите му, обяви ден на траур. Бащата на 3 деца намери смъртта си в нелепа ситуация след десетки опасни мисии по света.

Според последните думи на Чивиев, казани по телефона на шефа му Методи Бачев, мъж с нож го заплашил, отбелязва bTV.