Общо 10 ранени от катастрофиралия край Ришки проход автобус с футболисти са транспортирани в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. 

Сред тях са седем деца на възраст между 14 и 16 години и трима възрастни – старши-треньорът, помощник-треньорът и шофьорът на автобуса на пловдивския тим.

Най-тежко е пострадал 62-годишният старши-треньор, който има счупване на лявата ръка, охлузвания и рани на главата, както и травма на шията. Той ще остане под наблюдение в Отделението по неврохирургия, като състоянието му е стабилно.

52-годишният помощник-треньор е с рана на главата, която е обработена и той е освободен за домашно лечение.

Шофьорът има фрактура на коляното, като по негова молба е освободен, за да продължи лечението си в Пловдив.

Седемте футболисти имат охлузвания и натъртвания по тялото. На един от тях са поставени шевове в областта на окото, а на друг на коляното. Всички са в стабилно състояние, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. 

Припомняме, че автобус и турски тир катастрофираха на Ришкия проход днес, на около 10 км от карнобарското село Лозарево. 

До катастрофата се стигнало, след като автобусът навлязъл в насрещното пътно платно и се блъснал челно в движещия се в посока Бургас тир.