Вчера вечерта към 22.30 ч. на улица „Осъмска" зад хотел „Ловеч" е станал инцидент, при който е загинало 10-годишно дете.

Момиченцето, заедно със своя приятелка са били от страната на река Осъм, когато са тръгнали да пресичат пътното платно.

Те са били част от празненство в хотела - по първоначална информация, празненството е било сватбата на сестрата на починалото дете.

По информация на кореспондента на БНР в Ловеч Пламен Христов, свидетели са заявили, че в момента когато децата са тръгнали да пресичат, изведнъж от няколко метра към тях са тръгнали два автомобила, като е направен опит за отвличане, но няма официално потвърждение за тази версия.

Единият автомобил е блъснал 10-годишното момиченце, което според свидетели е загинало на място, уточнява сайтът Ловеч днес.

След инцидента и настъпилата суматоха, на мястото са излезли близо 150-200 роми, които са празнували в хотела годинка и сватба. В настъпилата суматоха са били преобърнати два автомобила, пострадал е и полицай.

Двама души са задържани. Между задържаните е и 20-годишният шофьор на колата, убила 10-годишното дете. Предстоят огледи. Цяла нощ районът е бил отцепен от полицията.