Осмокласничка е оперирана по спешност в русенската болница след сбиване със своя съученичка от девети клас. Инцидентът е станал в училището в град Глоджево, малко преди започването на учебен час, съобщи Нова телевизия.

Деветокласничката е нахлула в класната стая и е пребила по-малкото момиче, заради ревност. Конфликтът между двете е започнал още по време на ваканцията, тъй като побойничката е видяла осмокласничката с момчето, обект на ревност, в заведение. Това е разгневило деветокласничката.

Инцидентът с побоя се е случил в първия учебен ден след ваканцията - понеделник. По думите на директора на СУ "Христо Ботев" Алеко Алеков причината е "тривиална". Такъв инцидент до този момент в училището обаче не е имало. 

Конфликтът в класната стая се е развил от словесни нападки към физическа агресия изключително бързо и учителите не са успели да реагират навреме. В побоя са били включени и удари с коляно.

Ръководството на училището веднага е извикало спешни медици и родителите на пострадалото дете. Състоянието му се подобрява. То се намира в хирургичното отделение на русенската болница, като му е направена операция заради кръвоизлив в корема.

Проведена е съвместна комисия с представители на училището, общината, МВР и службите за закрила на детето. След физическото възстановяване детето ще бъде консултирано с психолог, увери и кметът на община Ветово Мехмед Мехмед.