До 18 часа днес, 5 януари, на два от граничните ни пунктове с Гърция ще бъдат пропускани автомобили с товароносимост над 1.5 тона, съобщиха от МВР. Това важи за ГКПП Кулата-Промахон и ГКПП Капитан Петко войвода-Орменион.

За ГКПП Маказа ограничението отпада за времето от 14 до 18 часа. Очаква се директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Кичиков да провери създадената организация на работа на ГКПП Кулата

Гърция ограничава преминаването на автомобили над 1.5 т през границата

Гърция ограничава преминаването на автомобили над 1.5 т през границата

Причината - очакван обилен снеговалеж

Камионите над 1,5 тона ще бъдат спирани преди гр. Лариса, Гърция/ и ГКПП Капитан Петко войвода-Орменион, гласи информация от ГД "Гранична полиция".

Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка /обилен снеговалеж/, по решение на гръцките власти, към момента не се пропускат автомобили над 1,5 т през ГКПП Илинден-Ексохи, ГКПП Златоград-Термес и ГКПП Ивайловград. Трафикът е нормален за леки автомобили на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП Кулата е възможно да има промени в организацията на движението на камионите през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.