Готови са 10 километра от оградата на границата с Турция на територията на Хасковска област. Това обяви на заключителна за годината пресконференция областният управител на Хасково Станислав Дечев, цитиран от haskovo.net. Той поясни, че по план до края на тази година е трябвало да бъдат изградени 7,4 км.

Дечев изрази увереността си, че в следващите 3-4 месеца ще са готови 26 км от проектираната 33-километрова ограда в рамките на областта. Съоръжението включва едно и двуредова ограда и път край него. Пътят вече е завършен в цялата си дължина.

Губернаторът увери, че пътят Свиленград-Маточина ще бъде рехабилитиран след края на строителството. Част от него е бил силно амортизиран, а на места и почти напълно разрушен от тежките машини на строителната фирма.

Заради осеяния с огромни дупки път миналата седмица се разбунтуваха жители на свиленградските села. За някои от селата това е единственият маршрут до общинския център.

Станислав Дечев обясни, че е изпратено писмо до регионалното министерство и е разговаряно с фирмата-изпълнител. Те са уверили, че пътят ще бъде възстановен.