Добрич също затяга мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщава БНР.

Областният координационен щаб реши от понеделник учениците от 5 до 12 клас да преминат на онайн обучение.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания по интереси, включително екскурзиите. С присъствено обучение остават само учениците от 1 до 4 клас. Те имат възможност и да посещават занималня.

За последните 10 дни 20 учители и 9 ученици са се заразили с коронавирус. Под карантина са 300 души - основно ученици, преподаватели и персонал от детски и учебни заведения.

Венцислав Мутафчийски: Нещата не вървят в правилна посока

Венцислав Мутафчийски: Нещата не вървят в правилна посока

Сега имаме възможност да видим каква пролет си спестихме миналата година, за съжаление

Забраняват се свижданията и посещенията в лечебните заведения. Засега обаче няма да се преустановяват плановите операции в болниците в Добрич и Балчик, където има разкрити COVID отделения. В момента на отделенията за такива пациенти без усложнения са запълнени на 70%, но в интензивния COVID сектор на болницата в Добрич от 10 дни няма места. Новите тежки случаи ще се пренасочват към Варна.

Не се разрешават посещенията на външни лица в социалните домове и услуги. Забраняват се и масовите мероприятия на закрито. Семейните тържества се ограничават до 10 души. Във всички заведения се допуска само фонова музика, без изпълнения на живо.

Огнище на COVID-19 в социален дом в Добричко

Огнище на COVID-19 в социален дом в Добричко

18 потребители и 4-ма от персонала са заразени

Посещенията във фитнесите, спортните и танцови зали ще става при максимум 30% от капацитета на помещението.

В търговските комплекси и магазини от големите вериги се въвежда строг пропускателен режим.

На 12 март в полунощ влизат в сила по-строги мерки и за гражданите на областта - маските стават задължителни и при посещения на пазари и тържища на открито.