От два столични района - "Слатина" и "Красна поляна", ще предоставят топъл обяд на нуждаещите се от "Красно село", съобщиха от Социалното министерство.

Припомняме, след спорове за менюто и изпълнението на програмата за топъл обяд и разследване на кметицата на район "Красно село" изпълнението на проекта бе прекратено. По информация от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) причината е отказ на районното ръководство да отстрани несъответствията в проектното си предложение като готви и месо.

МТСП спря проект на кмета на "Красно село", давали само вегетариански обяд на възрастните

МТСП спря проект на кмета на "Красно село", давали само вегетариански обяд на възрастните

Проектът е спрян на 15 март

В резултат на усилията на Министерството на труда и социалната политика за решаване на проблема в полза на хората и проявената социална отговорност на двете районни ръководства е осигурена възможност топъл обяд да получават с близо 50% повече жители на "Красно село" спрямо броя на потребителите, подпомогнати по неодобрения проект. Това показват данните на Управляващия орган на Оперативната програма за храни, който вече е в процедура по анексиране на договорите.

И Антикорупцията се зае с кмета на "Красно село"

И Антикорупцията се зае с кмета на "Красно село"

Образувано е производство за установяване на конфликт на интереси

Проектите по операция "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" се финансират от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU. Одобрени са 215 проекта, чрез които над 60 000 нуждаещи получават всеки работен ден супа, основно ястие, хляб и поне веднъж в седмицата десерт.