Множество нарушения са установени при проверки на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ-Пловдив).Най-много актове са съставени за нарушения на Закона за управление на отпадъци - 14, като има и дружества, получили повече от един. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Изпратена е покана за съставяне на акт на предприятието за производство на целулоза в гр. Стамболийски за изпускане на миризми извън производствената площадка.

Още две големи предприятия - едното в Пловдив, другото - отново в Стамболийски, са получили актове, понеже са нарушили условията за чистото на въздуха според разрешенията, които са притежавали двете фирми. Акт е съставен и на свинеферма в с. Белозем, за която е установено, че експлоатира инсталация с определен капацитет, за която би следвало да притежава комплексно разрешително.

Покана за съставяне на акт е изпратена до кмета на община Карлово за нарушения на регионалното депо за неопасни отпадъци.

Съставени са актове на комплекс за месопреработка в с. Ягодово, на консервен цех в с. Ново село и на птицекланица в с. Милево. Установено е, че изпускат отпадъчни води, които превишават допустимата норма.

Съставени са и два акта за незаконно притежание на диви пойни птици и по подобни случаи се водят две досъдебни производства. Отнетите птиците са изпратени за временно отглеждане в Спасителен център за диви животни - гр. Стара Загора.

Глобиха завода за хартия в град Стамболийски заради остри миризми

Глобиха завода за хартия в град Стамболийски заради остри миризми

Заводът е нарушил задължително условие за изпускане на вредни вещества