Началникът на отдел „Екология" в Община Пловдив Христо Минков е заплашван със саморазправа от строителна фирма, която не изпълнява разпорежданията на пловдивския кмет за почистване на строителните обекти.

Градоначалникът Славчо Атанасов ще внесе сигнал до окръжна прокуратура, съобщава Радио Пловдив.

Инцидентът е станал в петък миналата седмица, когато Минков случайно е минавал през обекта и установявайки редица нарушения, е предупредил техническия ръководител.

Вместо да вземе необходимите мерки за спазване заповедта на кмета, строителният работник е заплашил общинския шеф със саморазправа.

„Това е безпрецедентен случай на отправени заплахи към общински служител и този опит ще го пресека из корен. Няма да позволя да бъдат заплашвани мои служители, които изпълняват служебните си задължения. Ще внесем сигнала още днес и ще го адресираме лично до окръжния прокурор. Надяваме се прокуратурата да си свърши работата.", коментира Славчо Атанасов.

По думите му извършителят на деянието подлежи на строги санкции, включително и затвор.

Проверките за спазване на чистотата по строителни обекти ще продължат, категоричен е пловдивския кмет. Глобата за нарушителите е в размер на 500 лева. Предстои обаче актуализация на наредбата и десетократно увеличение на санкцията.

Припомняме, миналата седмица две строителни фирми бяха глобени за замърсяване в Пловдив. Това са "МИГ Инженеринг" и "Сиенит".