Линия 2 на метрото вече ще се движи до метростанция „Витоша“, разположена на бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“. Мотрисите ще стигат до тази метростанция след 14.00 часа днес, съобщават от Столична община.

От общината информират още, че във връзка със завършване на строителството на новата метростанция и реконструкцията на бул. „Черни връх” в този участък се въвежда организация на част от градския транспорт. С нея се цели подобряване на транспортното услужване, мотивират се местните власти.

Центърът за градска мобилност въвежда експериментални промени в организацията на движение в наземния обществен транспорт. Те ще бъдат в сила от днес края на годината – 31 декември.

Нови табели ориентират по-лесно пътниците в метрото

Нови табели ориентират по-лесно пътниците в метрото

Те са на български и на английски

Ще бъде удължен маршрутът на автобусите по линия № 65: от кв. „Манастирски ливади“, по ул. „Луи Айер“, наляво по ул. „Тодор Каблешков“, надясно по ул. „Костенски водопад“, надясно по бул. „Гоце Делчев“, по ул. „Хенрих Ибсен“ и по ул. „Сребърна“ до Зоопарка - двупосочно.

Спирка с код 2655 „кв. Хладилника“ на бул. „Черни връх“ при ул. „Орел“ за автобусни линии № 88, 98 и 120 ще бъде закрита.

Автобусите по линия № 98 ще се движат по стария си маршрут от кметство „Железница” до Зоопарка.

От общината информират още, че спирките по бул. „Черни връх”, ул. „Сребърна” и ул. „Хенрик Ибсен” се преименуват на „Метростанция Витоша”.

Става въпрос за:

- автобусна спирка с код 2654 „Кв. Хладилника” на бул. “Черни връх” след ул. „Сребърна” в посока бул. “Никола Вапцаров”;

- автобусна спирка с код 2755 „Кв. Хладилника” на ул. “Хенрик Ибсен”  след бул. “Черни връх” в посока бул. “Гоце Делчев”;

- автобусна спирка с код 0912 “Кв. Хладилника” на ул. “Сребърна” след бул. “Черни връх” в посока Зоопарка;

- автобусна спирка с код 2780 “Кв. Хладилника” на бул. “Черни връх” след ул. “Филип Кутев” в посока ул. “Сребърна”;

- автобусна спирка с код 2756 “Кв. Хладилника” преди ул. “Филип Кутев” в посока Околовръстен път“.