Евакуираха хората от сградата на данъчна служба в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Причината е мирис на газ.

От МВР Стара Загора заявиха, че няма информация за изтичане на газ. Спасители търсят източника на миризмата.

Освен данъчната служба в същата сграда са и други институции - ГРАО, Социалната служба, и отдел "Закрила на детето".

Малко по-късно от "Овергаз" информираха, че лицензиант за града е "Ситигаз", а не "Овергаз".

По обяд бе открит източника на изтичане на газ в града. Отложена е евакуацията на сгради в центъра на Казанлък, поясниха от информационната агенция.

Причина за странната миризма на газ била съд, в който се съхранява изкуствен ароматизатор на газа, който се казва одорант. Той се съхранява в двора на фирмата-подизпълнител на газоразпределителното дружество. Заради високите температури или човешка намеса, е нарушена целостта на опаковката и от там се е разнесла силната миризма на газ, който се усещаше почти в целия град.

Според комисар Стоян Колев, директор на ПБЗН-Стара Загора, реална опасност за населението няма. Според него газоразпределителната фирма действала  бързо и адекватно.

Припомняме, ден по-рано - в понеделник към 08:30 сутринта, изгоря къща в Казанлък. Инцидентът е станал в западната част на града, до фабрика "Кремона" и на 30 метра от бензиностанция.

На място се са чули и два силни гърмежа.

Унищожени са и няколко пристройки. Пожарникарите са успели да извадят трудноподвижен мъж.

Взривиха банкомат в Казанлък

Взривиха банкомат в Казанлък

В града има засилено полицейско присъствие

Също вчера, 20 август, в Казанлък банкомат беше взривен през нощта. Той се намира в магазин за козметика. От взривения банкомат са откраднати между 30 000 и 50 000 лева.