Усилените ремонти в столицата продължават. Най-големите ремонти тепърва предстоят. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на цветната градина пред НДК, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС.

София получава 41 млн. лева за ремонт на знакови места

София получава 41 млн. лева за ремонт на знакови места

Свързват в обща система културните пространства на столицата

По думите на Фандъкова за краткия период, в който времето е хубаво и няма дъждове, в столицата са преодолени проблемите по основните и ключови трасета, по които се движи градския транспорт. По тези улици дупките, които са се отворили по пътищата след зимата, вече са запълнени, заяви кметът.

"Продължават усилените ремонти. Вече започваме да влизаме и в кварталите, по-основните квартални улици, а на по-късен етап в малките квартални улици по заявки на районните кметове. Надявам се тази година да успеем да свършим повече работа, защото заложените средства са повече от която и да било друга година, именно за ремонти в кварталите. Това е сериозен акцент. Разбира се, няма да успеем да ремонтираме всички улици в кварталите, но основни и повече ще се опитаме", обясни Фандъкова.

Затварят софийски улици заради ремонти

Затварят софийски улици заради ремонти

Заради организацията на междинната шахта на тунело-пробивната машина

По думите на Фандъкова вече се подготвят и големите проекти в София. "Знаете, че сезонът за големите проекти започва, след като малко намалее движението в София. Ще чакаме края на май, когато приключат поне малките ученици и трафикът намалее", заяви столичният кмет и допълни, че дотогава ще се подготвя стартирането и на най-ключовата реконструкция за тази година - на улица "Граф Игнатиев", който ще бъде реконструиран заедно с площад "Славейков", площад "Гарибалди" и градината на "Св. Седмочисленици".

Тази година ще започне и реконструкцията на околовръстния път. "Агенция "Пътна инфраструктура" вече е обявила процедурата за избор на изпълнител за участъка от Южната дъга от квартал "Младост" до АМ "Тракия". Надявам се до края на годината да има избран изпълнител и да започне това изключително важно за града разперение. В същото време приключване с проектирането на най-тежкия участък - от булевард "Бъкстон" до АМ "Люлин". Относно този проект Фандъкова обясни, че той ще се изгражда на етапи, но има много тежки отчуждители процедури.

Дондуков пак е за ремонт

Дондуков пак е за ремонт

Докога СО ще се измъква с "обектът е в гаранция"?