Кметът на София Йорданка Фандъкова пое ангажимент за постоянно полицейско присъствие в района на "Виетнамските общежития". Това стана по време на среща с граждани от район "Красна поляна", съобщават от общината.

Фандъкова се ангажира и с промяна на проекта за изграждане на социален център на мястото на първите 5 блока в района на общежитията.

От местната администрация подчертават, че е наложително да се осигурят допълнителни полицейски екипи и постоянно полицейско присъствие. Затова се организира обща среща с МВР шефа Пламен Узунов, с директора на "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски и началника на СДВР Младен Маринов.

Поетапното изграждане на видеонаблюдение в квартала е също сред мерките за повишаване на сигурността, по които ще работи Столичната община.

В "Красна поляна" искат парк вместо ромско гето

В "Красна поляна" искат парк вместо ромско гето

Оплакват се от мръсотия и безотговорност

Припомняме, че жителите на "Красна поляна" излязоха на протест заради несигурността в квартала. Хората искат парк, вместо циганско гето. ВМРО поиска жандармерия около "Виетнамските общежития". 

По време на срещата с местните жители столичната кметица ги информира, че проектът за изграждане на "Център за социална интеграция" в район "Красна поляна" е на начален етап - техническо задание. Все още не била подадена формата за кандидатстване по ОП "Региони в растеж". Възможностите за промени в проекта вече се проучвали от екипа на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова.

По настояване на Фандъкова районната администрация, полицията и представители на инициативния комитет на гражданите ще проверяват адресните регистрации и настанителните заповеди на живущите във "Виетнамските общежития". Ще се проверяват и всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.

Плащат ли си данъците в гетото на "Захарна фабрика", питат от ВМРО

Плащат ли си данъците в гетото на "Захарна фабрика", питат от ВМРО

От партията скочиха срещу гетата в София

От общината уточняват, че ключово за връщане на спокойствието и доверието към работата на общинската администрация и на правоохранителните институции са изработване на програма за възстановяване на тази част от район "Красна поляна" съвместно с гражданите, които да следят сроковете и изпълнението й.