Пристигнаха... С такъв възглас и многоточие на страницата си бургаския клуп Black Sea Hooligans MC обяви пристигането на руските мотористи „Нощни вълци” в Бургас.

Въпреки създаденото очакване за сериозна провокация, едва 5-6 от моторите, събрали се пред рокерското кафене в бургаския комплекс „Славейков”, са руски и пристигат от Русия.
Сред тях обаче е Андрей Бобровский – президент на едно от отделенията на вълците, или както добиха популярност – на рокерите на Путин. Пред кафенето се извърши водосвет, като членове на двата клуба се събраха около български свещеник със запалени свещи в ръка.

Реформатори скочиха с писмо до Борисов срещу „рокерите на Путин”

Реформатори скочиха с писмо до Борисов срещу „рокерите на Путин”

Представители пристигнаха тази сутрин в Бургас

Поддържаме Путин, той е нашият президент, но ние сме мотоциклетисти, имаме друг живот. Политиката си е политика, гледаме да стоим встрани от нея. Това заяви Андрей Бобровский, цитиран от 24 часа.

Група украинци, събрали се да протестират срещу посещението на руските рокери, са били понабити край бензиностанция в Бургас. Инцидентът е станал в района на бензиностанция OMV на изхода на Бургас.

Както от МВР Бургас съобщават е възникнало „пререкание, прераснало в сбиване”.

И двете групи са задържани и отведени в 5-то районно управление в града.

Самите руски рокери, които предварително са обявили маршрута си и целта на посещението в Бургас, не са били участници в инцидента, уточняват от МВР-Бургас.

Според информация на БНР нападателите са били десетина души от Войнски съюз „Васил Левски”. Те са били във военни униформи, като са използвали и електрошокови палки.

България е първата страна от т.нар. мотомарш "Славянски свят", който започна на 23 юни. Рокерите имат намерение да засадят липа, след което ще потеглят към Шипка. 

Очаква се към марша на територията на България да се присъединят поне стотина участници. Няма провокации и хора, които се опитват да осуетят събитието.