Реформатори скочиха на „нощните вълци” на руския президент Владимир Путин.

Те използваха съвместното заседание на комисиите по вътрешна сигурност и за контрол на службите и присъствието на шефовете на службите за сигурност, за да ги питат защо не са предприели мерки за сигурност срещу рокерите на Путин, които дойдоха у нас.

Още преди време, на 24 юни, те питаха Румяна Бъчварова, Даниел Митов и ръководството на ДАНС дали са предприели мерки за проучване на руските рокери.
В първото си писмо те изтъкват, че не искат да им се натрапва тяхното разбиране за ценности и начин на живот.

„Ние може да сме малка държава, но сме направили своя исторически избор да бъдем в ЕС и НАТО. Затова нека тези руски рокери не ни казват как трябва да живеем”, пишат те до институциите.

Реформаторите са настояли да се проверят рокерите дали сред тях има представители на руски спецслужби. Отговор обаче не получили.

Затова те официално са входирали второ писмо в НС, адресирано до премиера Борисов, в което се визират сблъсъците в Бургас и присъствието на „нощните вълци”.

По информация на медиите, двама от протестиращите срещу „Нощните вълци”, са отведени от полицията и ще бъдат съдени, по бързата процедура,  за хулиганство. В същото време представители на пара-военните организации, които са агресивната страна в конфликта не са задържани, пишат Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров.

Има ли различно отношение от страна на МВР към участващите в този инцидент в случая, питат те.

Неприемливо е хора с маскирани лица и камуфлажни униформи, с нашивки с българското знаме и надпис -  „Народна република България“, да бъдат агресивни и да защитават, практически чужди политически интереси, се казва още в питането на реформаторите.