Фирмата, която слага паветата пред Народното събрание, не е получила и лев. Това обяви в студиото на БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Отделно е глобена със 100 000 лева за счупеното паве.

Работи се активно и по трамвайното трасе по "Цар Борис", като там фирмата е глобена за забавяне.

Заради липсата на бюджет и общините търпят ограничения. Столична община изпълнява програмите си, а тази година събираемостта върви с 20% повече спрямо същия период на миналата година. Предизвикателство остават транспортът и цената на строителните материали.

Продължаваме и активно да строим детски градини, похвали се Фандъкова. Две нови градини има в "Люлин". Строи се и нова ясла. Така кварталът ще е един от петте столични райони, в които няма да има недостиг на места в ясли и детски градини. В 9 района изцяло е решен проблемът с липсата на места в детски заведения между 3 и 6 години. Новите места са 8000 за няколко места в детските градини в столицата.

14 нови трамвая тръгват в София

14 нови трамвая тръгват в София

Те ще се движат по линии № 4, 5 и 18

Общинският съвет трябва да избере временен кмет на район "Красно село", стана ясно от думите на Йорданка Фандъкова. Тя няма да се бори за следващ мандат. Все още ГЕРБ не са спрели на кандидат за кмет на столицата.

Фандъкова избира кой ще замести отстранената кметица на район "Красно село" в София

Фандъкова избира кой ще замести отстранената кметица на район "Красно село" в София

Това реши Столичният общински съвет, след като никой от номинираните не бе одобрен

Столична община е готова с техническото обезпечаване на секционните избирателни комисии, увери Йорданка Фандъкова. Елементи от тъмните стаички ще служат за параван. Избирателите ще са с гръб към комисията. Ще се запази тайната на вота, според кмета.