На 27 ноември изтъкнатият български флейтист и преподавател Георги Спасов ще отбележи своята 70-а годишнина с концерт в камерна зала "България".

Най-добрите български флейтисти - ученици на професора, ще излязат на сцената с него, за да представят емблематични флейтови ансамбли от Дебюси, Кюркчийски, Марин Вълчанов, Румен Бояджиев-син и други. Освен солови и дуетни изпълнения на сцената ще прозвучат изпълнения и на пет и повече флейти.

Специален гост на концерта ще бъде един от най-изтъкнатите европейски флейтисти - Бертен Д" Оландер от Белгия, а на рояла ще седне Татяна Божко.

Проф. Георги Спасов е един от знаковите български флейтисти, преподавател и създател на модерната флейтова школа у нас. Изнесъл десетки майсторски класове и обучил стотици ученици и студенти у нас и в много страни по света. 40 години е първи флейтист на Софийската филхармония. 53-годишната му творческа дейност е увенчана с концерти по цял свят и с най-престижните награди на най-големите флейтови конкурси. Преподавател с 45-годишен стаж в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" и Национално музикално училище "Любомир Пипков" гр. София.

Билети за концерта са налични на касата на зала "България" и в Ипей.