В началото на седмицата ГЕРБ - Бургас отвори врати на безплатна приемна за граждани по правни въпроси.
Тя е по инициатива на Клуба на юриста към сдружението, Приемната е отворена всеки работен ден от 14 до 17 ч. в офиса на ГЕРБ - ул. "Левски" № 34. 

Предлагат се консултации по различни въпроси - от сферата на гражданското, наказателното, финансовото, търговското, административното право, съобщават от пресцентъра на сдружението.

Освен това консултации могат да се правят по телефона и на e-mail-а на сдружението - 056/819040 и burgas@gerb-bg.org.

Повод за отварянето на постоянната приемна стана огромният интерес на гражданите към първата инициатива на ГЕРБ Бургас от преди два месеца, когато бе оказвана юридическа помощ на хората, недоволни от смяната на регистрационните табели на автомобилите.
Само за седмица тогава бяха консултирани над 100 бургазлии, а по e- mail- а на сдружението се получиха и писма от български емигранти в чужбина.

От приемната очакват не само граждани с лични проблеми, но и такива, които са се сблъсквали с неуредици в общинските или държавни институции.

Предвижда се най-често задаваните въпроси и правни казуси да бъдат обобщавани и популяризирани.

Освен в Бургас и в Русе, и във Варна се подготвя разкриването на подобни юридически приемни, обяви председателят на клуба на юриста към ГЕРБ адвокат Златина Дукова.